RIVeC - Repository of the Institute for Vegetable Crops
Institute for Vegetable Crops
    • English
    • Српски
    • Српски (Serbia)
  • English 
    • English
    • Serbian (Cyrillic)
    • Serbian (Latin)
  • Login
View Item 
  •   RIVeC
  • Institut za povrtarstvo
  • Radovi istraživača Instituta za povratarstvo pre dolaska u Institut / Previous papers of the Institute's researchers
  • View Item
  •   RIVeC
  • Institut za povrtarstvo
  • Radovi istraživača Instituta za povratarstvo pre dolaska u Institut / Previous papers of the Institute's researchers
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Sistemi konvencionalne i organske proizvodnje ratarskih useva

Thumbnail
2015
bitstream_682.pdf (5.875Mb)
Authors
Đurić, Nenad
Kresović, Branka
Glamočlija, Đorđe
Contributors
Malešević, Miroslav
Popović, Vera
Book (Published version)
Metadata
Show full item record
Abstract
Monografiju Sistemi konvencionalne i organske proizvodnje ratarskih useva mogu koristiti svi studenti poljoprivrednih fakulteta i visokih poljoprivrednih škola koji slušaju predmete čiji programi izučavaju proizvodnju ratarskih biljaka. Naše najvažnije ratarske biljke grupisane su prema botaničkoj pripadnosti, načinu gajenja i korišćenja. Za svaku biljnu vrstu monografski su obrađene sledeće oblasti: privredni značaj, poreklo i geografska rasprostranjenost sa površinama u svetu i kod nas, botanička pripadnost, morfološke i biološke osobine, uslovi uspevanja i tehnologija proizvodnje (gajenje, agrotehnika). Pored srpskog književnog jezika i stručnog (naučnog) imena za svaku biljku navedeni su i nazivi na engleskom, ruskom, nemačkom, francuskom i španskom jeziku. Tehnologija proizvodnje, kao najvažnije poglavlje u monografiji opisana je u sistemu konvencionalne i ekološke (biološke ili organske) proizvodnje. Sistem konvencionalne proizvodnje za svaku ratarsku vrstu prikaza...n je uz poštovanje pravila dobre poljoprivredne prakse (GAP), tako da je korišćenje hemijskih preparata (mineralna hraniva i pesticidi) navedeno u dozvoljenim količinama i vremenom upotrebe koji ne narušavaju zdravstvenu bezbednost dobijenih proizvoda. U sistemu organske ratarske proizvodnje obrađene su savremene metode alternativne ishrane i zaštite biljaka, a na kraju knjige tabelarno su prikazani dozvoljeni hemijski i drugi preparati koji se koriste u proizvodnji zdravstveno bezbedne („organske“) hrane. Monografija je napisana jezikom koji mogu razumeti svi oni koji se bave ratarskom proizvodnjom i ona im može poslužiti kao dobar izvor korisnih informacija

Keywords:
organska proizvodnja / ratarski usevi
Source:
2015
Publisher:
  • Beograd : Institut PKB Agroekonomik

ISBN: 978-86-89859-01-0

[ Google Scholar ]
Handle
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_292
URI
http://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/292
Collections
  • Radovi istraživača Instituta za povratarstvo pre dolaska u Institut / Previous papers of the Institute's researchers
Institution/Community
Institut za povrtarstvo
TY  - BOOK
AU  - Đurić, Nenad
AU  - Kresović, Branka
AU  - Glamočlija, Đorđe
PY  - 2015
UR  - http://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/292
AB  - Monografiju Sistemi konvencionalne i organske proizvodnje ratarskih
useva mogu koristiti svi studenti poljoprivrednih fakulteta i visokih
poljoprivrednih škola koji slušaju predmete čiji programi izučavaju
proizvodnju ratarskih biljaka. Naše najvažnije ratarske biljke grupisane
su prema botaničkoj pripadnosti, načinu gajenja i korišćenja. Za svaku
biljnu vrstu monografski su obrađene sledeće oblasti: privredni značaj,
poreklo i geografska rasprostranjenost sa površinama u svetu i kod nas,
botanička pripadnost, morfološke i biološke osobine, uslovi uspevanja i
tehnologija proizvodnje (gajenje, agrotehnika). Pored srpskog
književnog jezika i stručnog (naučnog) imena za svaku biljku navedeni
su i nazivi na engleskom, ruskom, nemačkom, francuskom i španskom
jeziku.
Tehnologija proizvodnje, kao najvažnije poglavlje u monografiji opisana
je u sistemu konvencionalne i ekološke (biološke ili organske)
proizvodnje. Sistem konvencionalne proizvodnje za svaku ratarsku vrstu
prikazan je uz poštovanje pravila dobre poljoprivredne prakse (GAP),
tako da je korišćenje hemijskih preparata (mineralna hraniva i pesticidi)
navedeno u dozvoljenim količinama i vremenom upotrebe koji ne
narušavaju zdravstvenu bezbednost dobijenih proizvoda. U sistemu
organske ratarske proizvodnje obrađene su savremene metode
alternativne ishrane i zaštite biljaka, a na kraju knjige tabelarno su
prikazani dozvoljeni hemijski i drugi preparati koji se koriste u
proizvodnji zdravstveno bezbedne („organske“) hrane.
Monografija je napisana jezikom koji mogu razumeti svi oni koji se bave
ratarskom proizvodnjom i ona im može poslužiti kao dobar izvor
korisnih informacija
PB  - Beograd : Institut PKB Agroekonomik
T1  - Sistemi konvencionalne i organske proizvodnje ratarskih useva
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_292
ER  - 
@book{
author = "Đurić, Nenad and Kresović, Branka and Glamočlija, Đorđe",
year = "2015",
abstract = "Monografiju Sistemi konvencionalne i organske proizvodnje ratarskih
useva mogu koristiti svi studenti poljoprivrednih fakulteta i visokih
poljoprivrednih škola koji slušaju predmete čiji programi izučavaju
proizvodnju ratarskih biljaka. Naše najvažnije ratarske biljke grupisane
su prema botaničkoj pripadnosti, načinu gajenja i korišćenja. Za svaku
biljnu vrstu monografski su obrađene sledeće oblasti: privredni značaj,
poreklo i geografska rasprostranjenost sa površinama u svetu i kod nas,
botanička pripadnost, morfološke i biološke osobine, uslovi uspevanja i
tehnologija proizvodnje (gajenje, agrotehnika). Pored srpskog
književnog jezika i stručnog (naučnog) imena za svaku biljku navedeni
su i nazivi na engleskom, ruskom, nemačkom, francuskom i španskom
jeziku.
Tehnologija proizvodnje, kao najvažnije poglavlje u monografiji opisana
je u sistemu konvencionalne i ekološke (biološke ili organske)
proizvodnje. Sistem konvencionalne proizvodnje za svaku ratarsku vrstu
prikazan je uz poštovanje pravila dobre poljoprivredne prakse (GAP),
tako da je korišćenje hemijskih preparata (mineralna hraniva i pesticidi)
navedeno u dozvoljenim količinama i vremenom upotrebe koji ne
narušavaju zdravstvenu bezbednost dobijenih proizvoda. U sistemu
organske ratarske proizvodnje obrađene su savremene metode
alternativne ishrane i zaštite biljaka, a na kraju knjige tabelarno su
prikazani dozvoljeni hemijski i drugi preparati koji se koriste u
proizvodnji zdravstveno bezbedne („organske“) hrane.
Monografija je napisana jezikom koji mogu razumeti svi oni koji se bave
ratarskom proizvodnjom i ona im može poslužiti kao dobar izvor
korisnih informacija",
publisher = "Beograd : Institut PKB Agroekonomik",
title = "Sistemi konvencionalne i organske proizvodnje ratarskih useva",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_292"
}
Đurić, N., Kresović, B.,& Glamočlija, Đ.. (2015). Sistemi konvencionalne i organske proizvodnje ratarskih useva. 
Beograd : Institut PKB Agroekonomik..
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_292
Đurić N, Kresović B, Glamočlija Đ. Sistemi konvencionalne i organske proizvodnje ratarskih useva. 2015;.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_292 .
Đurić, Nenad, Kresović, Branka, Glamočlija, Đorđe, "Sistemi konvencionalne i organske proizvodnje ratarskih useva" (2015),
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_292 .

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About the RIVeC Repository | Send Feedback

OpenAIRERCUB
 

 

All of DSpaceInstitutions/communitiesAuthorsTitlesSubjectsThis institutionAuthorsTitlesSubjects

Statistics

View Usage Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About the RIVeC Repository | Send Feedback

OpenAIRERCUB