Приказ основних података о документу

dc.creatorЦвикић, Дејан
dc.creatorМуховић, Алмир
dc.creatorПавловић, Ненад
dc.creatorЂорђевић, Радиша
dc.creatorАџић, Слађан
dc.creatorПавловић, Сузана
dc.creatorГирек, Зденка
dc.date.accessioned2021-12-09T09:07:46Z
dc.date.available2021-12-09T09:07:46Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.isbn978-86-89177-03-9
dc.identifier.urihttp://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/423
dc.description.abstractПодручје гајења, различити начини производње (традиционални или савремени начин) и конзумирање (у свежем или прерађеном стању), чине паприку једном од најважнијих повртарских култура. У Србији постоји много сорти паприке, али мали број је створен селекцијом. Циљ овог рада био је стварање нове сорте паприке за прераду са повећаним садржајем суве материје. Нова сорта ЛПК-10 је настала у Институту за повртарство, Смедеревска Паланка, одабирањем у F2 генерацији након укрштања родитеља педигре методом селекције. Ова сорта се налази у првој години испитивања у Комисији за признање нових сорти пољопривредног биља, под шифром „ЛПК-10“.sr
dc.description.abstractThe area of cultivation, different ways of production (traditional or modern way) and consumption (fresh or processed), make pepper one of the most important vegetable crops. There are many varieties of pepper in Serbia, but a small number was created by selection.The aim of our work was to create a new variety of pepper for processing with an increased dry matter content. The new variety LPK-10 was created at the Institute for Vegetable Crops, Smederevska Palanka, by selection in the F2 generation after crossing the parents by applying the pedigree method. This variety is, at the monemt, in the first year of testing by the Commission for the recognition of new varieties of agricultural plants of Serbia, under the code "LPK-10".sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherСмедеревска Паланка : Институт за повртарствоsr
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/inst-2020/200216/RS//sr
dc.rightsopenAccesssr
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceБиотехнологија и савремени приступ у гајењу и оплемењивању биља, научно-стручни скуп са међународним учешћем, Зборник радова, Смедеревска Паланка, 15. децембарsr
dc.subjectпаприкаsr
dc.subjectЛПК-10sr
dc.subjectселекцијаsr
dc.subjectпедигре методsr
dc.subjectИнститут за повртарствоsr
dc.subjectpeppersr
dc.subjectLPK-10sr
dc.subjectselectionsr
dc.subjectpedigree methodsr
dc.subjectInstitute for Vegetables Cropssr
dc.titleЛПК-10 нова сорта паприке (Capsicum annuum L.) Института за повртарствоsr
dc.typeconferenceObjectsr
dc.rights.licenseBYsr
dc.citation.epage98
dc.citation.spage93
dc.identifier.fulltexthttp://RIVeC.institut-palanka.rs/bitstream/id/1125/bitstream_1125.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_423
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу