Приказ основних података о документу
Унапређење пословног амбијента у сектору повртарства
Improving of the business environment in the vegetable sector
dc.creator | Мићановић, Даница | |
dc.creator | Лукешевић, Милада | |
dc.creator | Кнежевић, Десимир | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T08:07:19Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T08:07:19Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.isbn | 978-86-89177-03-9 | |
dc.identifier.uri | http://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/419 | |
dc.description.abstract | Србија своју конкурентност на међународној сцени треба да гради кроз прихватање теоријских постулата макроекономије уз искуства успешних економија заснованих на знању, да подстиче истраживачке програме оријентисане на комерцијалну примену знања и технологија, да ради на јачању везе између научно - истраживачких институција и комерцијалног сектора, и примени научних достигнућа у привреди. Знање је један од ресурса који Србија има, али није у довољној мери препознат. Стога развој и имплементација научних достигнућа представља могућност Србије за подизање конкурентности српских компанија, производа и услуга у пољопривредно-прехрамбеном сектору, посебно у сектору повртарства. | sr |
dc.description.abstract | Serbia should build its competitiveness on the international scene by accepting the theoretical postulates of macroeconomics with the experience of successful small economies based on knowledge, to encourage research programs focused on commercial application of knowledge and technologies, to work on strengthening the link between scientific research institutions and the commercial sector, and new scientific achievements in the economy. Knowledge is one of the resources that Serbia has, but it is not sufficiently recognized. Awareness of the importance of knowledge for the prosperity of society is at a very low level in all communities. Therefore, the development and implementation of scientific achievements represents an opportunity for Serbia to raise the competitiveness of Serbian companies, products and services in the agri-food sector, special in the vegetable sector. | sr |
dc.language.iso | sr | sr |
dc.publisher | Смедеревска Паланка : Институт за повртарство | sr |
dc.rights | openAccess | sr |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.source | Биотехнологија и савремени приступ у гајењу и оплемењивању биља, научно-стручни скуп са међународним учешћем, Зборник радова, Смедеревска Паланка, 15. децембар | sr |
dc.subject | пољопривреда | sr |
dc.subject | трансфер знања | sr |
dc.subject | привреда | sr |
dc.subject | agriculture | sr |
dc.subject | knowledge transfer | sr |
dc.subject | industry | sr |
dc.title | Унапређење пословног амбијента у сектору повртарства | sr |
dc.title | Improving of the business environment in the vegetable sector | sr |
dc.type | conferenceObject | sr |
dc.rights.license | BY | sr |
dc.citation.epage | 59 | |
dc.citation.spage | 49 | |
dc.identifier.fulltext | http://RIVeC.institut-palanka.rs/bitstream/id/1121/bitstream_1121.pdf | |
dc.identifier.rcub | https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_419 | |
dc.type.version | publishedVersion | sr |