Rakić, Ivan

Link to this page

Authority KeyName Variants
orcid::0009-0002-9613-4646
  • Rakić, Ivan (4)
Projects

Author's Bibliography

Efikasnost bioloških preparata u kontroli bakteriozne pegavosti paprike

Gavrilović, Bojana; Ugrinović, Milan; Rakić, Ivan; Adamović, Jelena; Obradović, Aleksa

(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2023)

TY  - CONF
AU  - Gavrilović, Bojana
AU  - Ugrinović, Milan
AU  - Rakić, Ivan
AU  - Adamović, Jelena
AU  - Obradović, Aleksa
PY  - 2023
UR  - http://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/724
AB  - Bakteriozna pegavost lišća koju izaziva Xanthomonas euvesicatoria je
jedno od najznačajnih oboljenja paprike u Srbiji. U cilju zaštite paprike, korišćeni su biološki preparati Serenade ASO, Erwix, Bakterije, Ekstrasol i Bacillomix. Kao standard korišćen je preparat na bazi bakar-hidroksida (Everest). Ogled je postavljen u Institutu za povrtarstvo u Smederevskoj
Palanci tokom leta 2023. godine. Proučavanja su obavljena na sorti paprike Paraćinka u uslovima veštačke inokulacije u stakleniku. Najefikasniji je bio preparat na bazi bakar-hidroksida (96%), dok su biološki preparati ispoljili nižu efikasnost: Serenade ASO (71%), Bakterije (61%), Ekstrasol
(61%), Erwix (55%) i Bacillomix (54%). Ipak, svi proučavani tretmani su značajno smanjili intenzitet oboljenja u odnosu na kontrolu. Eksperiment
je izveden u stakleniku bez klimatizacije, pri visokim spoljnim
temperaturama, što je moglo nepovoljno uticati na efikasnost preparata
baziranih na biološkim agensima. Prilikom narednih ogleda neophodno je
obezbediti kontrolisane uslove. Treba isprobati i različito vreme primene i
integraciju sa drugim merama zaštite.
AB  - Bacterial spot caused by Xanthomonas euvesicatoria is one of the most important pepper diseases in Serbia. In order to control this disease, we
tested efficacy of commercially available biological products: Serenade
ASO, Erwix, Bakterije, Ekstrasol and Bacillomix. A preparation based on
copper hydroxide (Everest) was used as a standard treatment. The
experiment was set up at the Institute for Vegetable Crops in Smederevska
Palanka during the summer of 2023. Experiment was performed on pepper
variety Paraćinka under artificial inoculation in a greenhouse. The most efficient was the standard treatment based on copper hydroxide (96%), while tested biocontrol treatments showed statistically lower efficacy:
Serenade ASO (71%), Bacteria (61%), Ekstrasol (61%), Erwix (55%) and Bacillomix (54%). However, all tested treatments significantly reduced intensity of the disease compared to the control. The experiment was performed in a nonclimatized greenhouse, which could adversely affect the effectiveness of biocontrol treatments. Therefore, subsequent trials, should
be carried out in controlled conditions. Different application times and
integration with other protection measures should also be tested.
PB  - Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo
C3  - Zbornik radova : Nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja, Smederevska Palanka 2. novembar
T1  - Efikasnost bioloških preparata u kontroli bakteriozne pegavosti paprike
T1  - Efficacy of biological agents in control of pepper bacterial spot
EP  - 59
SP  - 51
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_724
ER  - 
@conference{
author = "Gavrilović, Bojana and Ugrinović, Milan and Rakić, Ivan and Adamović, Jelena and Obradović, Aleksa",
year = "2023",
abstract = "Bakteriozna pegavost lišća koju izaziva Xanthomonas euvesicatoria je
jedno od najznačajnih oboljenja paprike u Srbiji. U cilju zaštite paprike, korišćeni su biološki preparati Serenade ASO, Erwix, Bakterije, Ekstrasol i Bacillomix. Kao standard korišćen je preparat na bazi bakar-hidroksida (Everest). Ogled je postavljen u Institutu za povrtarstvo u Smederevskoj
Palanci tokom leta 2023. godine. Proučavanja su obavljena na sorti paprike Paraćinka u uslovima veštačke inokulacije u stakleniku. Najefikasniji je bio preparat na bazi bakar-hidroksida (96%), dok su biološki preparati ispoljili nižu efikasnost: Serenade ASO (71%), Bakterije (61%), Ekstrasol
(61%), Erwix (55%) i Bacillomix (54%). Ipak, svi proučavani tretmani su značajno smanjili intenzitet oboljenja u odnosu na kontrolu. Eksperiment
je izveden u stakleniku bez klimatizacije, pri visokim spoljnim
temperaturama, što je moglo nepovoljno uticati na efikasnost preparata
baziranih na biološkim agensima. Prilikom narednih ogleda neophodno je
obezbediti kontrolisane uslove. Treba isprobati i različito vreme primene i
integraciju sa drugim merama zaštite., Bacterial spot caused by Xanthomonas euvesicatoria is one of the most important pepper diseases in Serbia. In order to control this disease, we
tested efficacy of commercially available biological products: Serenade
ASO, Erwix, Bakterije, Ekstrasol and Bacillomix. A preparation based on
copper hydroxide (Everest) was used as a standard treatment. The
experiment was set up at the Institute for Vegetable Crops in Smederevska
Palanka during the summer of 2023. Experiment was performed on pepper
variety Paraćinka under artificial inoculation in a greenhouse. The most efficient was the standard treatment based on copper hydroxide (96%), while tested biocontrol treatments showed statistically lower efficacy:
Serenade ASO (71%), Bacteria (61%), Ekstrasol (61%), Erwix (55%) and Bacillomix (54%). However, all tested treatments significantly reduced intensity of the disease compared to the control. The experiment was performed in a nonclimatized greenhouse, which could adversely affect the effectiveness of biocontrol treatments. Therefore, subsequent trials, should
be carried out in controlled conditions. Different application times and
integration with other protection measures should also be tested.",
publisher = "Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo",
journal = "Zbornik radova : Nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja, Smederevska Palanka 2. novembar",
title = "Efikasnost bioloških preparata u kontroli bakteriozne pegavosti paprike, Efficacy of biological agents in control of pepper bacterial spot",
pages = "59-51",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_724"
}
Gavrilović, B., Ugrinović, M., Rakić, I., Adamović, J.,& Obradović, A.. (2023). Efikasnost bioloških preparata u kontroli bakteriozne pegavosti paprike. in Zbornik radova : Nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja, Smederevska Palanka 2. novembar
Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo., 51-59.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_724
Gavrilović B, Ugrinović M, Rakić I, Adamović J, Obradović A. Efikasnost bioloških preparata u kontroli bakteriozne pegavosti paprike. in Zbornik radova : Nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja, Smederevska Palanka 2. novembar. 2023;:51-59.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_724 .
Gavrilović, Bojana, Ugrinović, Milan, Rakić, Ivan, Adamović, Jelena, Obradović, Aleksa, "Efikasnost bioloških preparata u kontroli bakteriozne pegavosti paprike" in Zbornik radova : Nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja, Smederevska Palanka 2. novembar (2023):51-59,
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_724 .

Ekonomska opravdanost proizvodnje semena paprike

Adžić, Slađan; Cvikić, Dejan; Živković, Ivana; Šević, Biljana; Pavlović, Nenad; Rakić, Ivan; Đurić, Nenad

(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2023)

TY  - CONF
AU  - Adžić, Slađan
AU  - Cvikić, Dejan
AU  - Živković, Ivana
AU  - Šević, Biljana
AU  - Pavlović, Nenad
AU  - Rakić, Ivan
AU  - Đurić, Nenad
PY  - 2023
UR  - http://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/725
AB  - Institut za povrtarstvo u Smederevskoj Palanci ostvaruje najznačajniji deo prihoda od prodaje semena paprika svog i slobodnog sortimenta.
Praćen je prinos semena ukupno 21 komercijalne sorti i hibrida od 2010.
do 2020 godine. Kalkulacija proizvodnje semena paprike zasnovana je na
11 godišnjem proseku prinosa svih paprika koje su proizvedene u
kooperaciji Instituta. Prosečan prinos semena paprike od 2010-2020.
godine je varijabilan i kreće se od 123,8 kg ha-1 do 303,4 kg ha-1, dok je ukupan prosečni prinos posmatran u svim sezonama 177,8 kg ha-1.
Prosečan koeficijent varijacije prinosa semena iznosio je 0,59 i njegova
visoka vrednost pokazuje veliki uticaj agroekoloških uslova u sezoni, kao
i tehnologije gajenja paprike i pre svega uloženih inputa. Proizvodnja
semena paprike se pokazala rentabilnom jer se ostvaruje prosečna dobit po hektaru u visini od 15.403,00 €. Ostvarena je visoka ekonomičnost
proizvodnje i iznosila je Ep=2,39, a na svakih 100 € prihoda ostvarena
dobit od 58,41 €.
AB  - The Institute for Vegetable Crops in Smederevska Palanka realizes the most important part of its income from the sale of pepper seeds of its own and free assortment. The seed yield of a total of 21 commercial varieties and hybrids was monitored from 2010 to 2020. The calculation of pepper
seed production is based on the 11-year average yield of all peppers
produced in cooperation with the Institute. Average yield of pepper seeds
from 2010-2020. is variable and ranges from 123.8 kg ha-1 to 303.4 kg ha-
1, while the total average yield observed in all seasons is 177.8 kg ha-1. The
average coefficient of variation of the seed yield was 0.59 and its high value shows the great influence of agro-ecological conditions in the season,
as well as the technology of pepper cultivation and, above all, the invested
inputs. The production of pepper seeds has proven to be profitable because the average profit per hectare is €15,403.00. A high economy of production
was achieved, which was Ep=2.39. and for every €100 of income, the
realized profit is €58.41.
PB  - Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo
C3  - Zbornik radova : Nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja, Smederevska Palanka 2. novembar
T1  - Ekonomska opravdanost proizvodnje semena paprike
T1  - Economic justification of seed production of pepper
EP  - 69
SP  - 60
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_725
ER  - 
@conference{
author = "Adžić, Slađan and Cvikić, Dejan and Živković, Ivana and Šević, Biljana and Pavlović, Nenad and Rakić, Ivan and Đurić, Nenad",
year = "2023",
abstract = "Institut za povrtarstvo u Smederevskoj Palanci ostvaruje najznačajniji deo prihoda od prodaje semena paprika svog i slobodnog sortimenta.
Praćen je prinos semena ukupno 21 komercijalne sorti i hibrida od 2010.
do 2020 godine. Kalkulacija proizvodnje semena paprike zasnovana je na
11 godišnjem proseku prinosa svih paprika koje su proizvedene u
kooperaciji Instituta. Prosečan prinos semena paprike od 2010-2020.
godine je varijabilan i kreće se od 123,8 kg ha-1 do 303,4 kg ha-1, dok je ukupan prosečni prinos posmatran u svim sezonama 177,8 kg ha-1.
Prosečan koeficijent varijacije prinosa semena iznosio je 0,59 i njegova
visoka vrednost pokazuje veliki uticaj agroekoloških uslova u sezoni, kao
i tehnologije gajenja paprike i pre svega uloženih inputa. Proizvodnja
semena paprike se pokazala rentabilnom jer se ostvaruje prosečna dobit po hektaru u visini od 15.403,00 €. Ostvarena je visoka ekonomičnost
proizvodnje i iznosila je Ep=2,39, a na svakih 100 € prihoda ostvarena
dobit od 58,41 €., The Institute for Vegetable Crops in Smederevska Palanka realizes the most important part of its income from the sale of pepper seeds of its own and free assortment. The seed yield of a total of 21 commercial varieties and hybrids was monitored from 2010 to 2020. The calculation of pepper
seed production is based on the 11-year average yield of all peppers
produced in cooperation with the Institute. Average yield of pepper seeds
from 2010-2020. is variable and ranges from 123.8 kg ha-1 to 303.4 kg ha-
1, while the total average yield observed in all seasons is 177.8 kg ha-1. The
average coefficient of variation of the seed yield was 0.59 and its high value shows the great influence of agro-ecological conditions in the season,
as well as the technology of pepper cultivation and, above all, the invested
inputs. The production of pepper seeds has proven to be profitable because the average profit per hectare is €15,403.00. A high economy of production
was achieved, which was Ep=2.39. and for every €100 of income, the
realized profit is €58.41.",
publisher = "Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo",
journal = "Zbornik radova : Nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja, Smederevska Palanka 2. novembar",
title = "Ekonomska opravdanost proizvodnje semena paprike, Economic justification of seed production of pepper",
pages = "69-60",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_725"
}
Adžić, S., Cvikić, D., Živković, I., Šević, B., Pavlović, N., Rakić, I.,& Đurić, N.. (2023). Ekonomska opravdanost proizvodnje semena paprike. in Zbornik radova : Nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja, Smederevska Palanka 2. novembar
Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo., 60-69.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_725
Adžić S, Cvikić D, Živković I, Šević B, Pavlović N, Rakić I, Đurić N. Ekonomska opravdanost proizvodnje semena paprike. in Zbornik radova : Nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja, Smederevska Palanka 2. novembar. 2023;:60-69.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_725 .
Adžić, Slađan, Cvikić, Dejan, Živković, Ivana, Šević, Biljana, Pavlović, Nenad, Rakić, Ivan, Đurić, Nenad, "Ekonomska opravdanost proizvodnje semena paprike" in Zbornik radova : Nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja, Smederevska Palanka 2. novembar (2023):60-69,
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_725 .

Ekonomska opravdanost proizvodnje semena kupusa sortimenta Instituta za povrtarstvo

Adžić, Slađan; Pavlović, Nenad; Girek, Zdenka; Rakić, Ivan; Živković, Ivana; Ugrinović, Milan; Đurić, Nenad

(2022)

TY  - CONF
AU  - Adžić, Slađan
AU  - Pavlović, Nenad
AU  - Girek, Zdenka
AU  - Rakić, Ivan
AU  - Živković, Ivana
AU  - Ugrinović, Milan
AU  - Đurić, Nenad
PY  - 2022
UR  - http://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/636
AB  - Institut za povrtarstvo u Smederevskoj Palanci ostvaruje značajan deoprihoda od prodaje semena kupusa svojih priznatih sorti na domaćem iinostranom tržištu. Najprodavanija i najpopularnija sorta je Srpski melez -4, dok je novopriznata sorta Zahar SP sa povećanim sadržajem šećera,priznata na sotrnoj listi EU i tek se pozicionira na domaćem i inostranomtržištu. Radi izrade kalkulacije proizvodnje semena kupusa korišćen jepodatak prosečnog prinosa semena kupusa od 2010-2020. godine.Prosečan prinos semena kupusa po hektaru iznosio je 519,7 kg tokom 11posmatranih sezona. Prosečan koeficijent varijacije prinosa semenaiznosio je 0,54. Visok koefijcjent varijacije prinosa semena usovljen jeagroekološkim uslovima u sezoni a najviše intenzitetom i trajanjemnegativnih temperatura tokom perioda prezimljavanja. Proizvodnjasemena kupusa se pokazala rentabilnom jer se ostvaruje prosečna dobitpo hektaru u visini od 2495.55 €.
AB  - Institute for Vegetable Crops from Smederevska Palanka generates asignificant part of its income from the sale of cabbage seeds of itsacknowledged varieties on the domestic and foreign markets. The bestsellingand most popular variety is the Srpski melez - 4, while the newlyacknowledged Zahar SP variety with increased sugar content, listed onthe EU variety list, is only just positioning itself on the domestic andforeign markets. In order to calculate the production of cabbage seeds, theaverage yield of cabbage seeds from 2010-2020 years was used. Theaverage yield of cabbage seeds per hectare was 519.7 kg during the 11observed seasons. The average coefficient of variation of seed yield was0.54. The high coefficient of variation of the seed yield is due to theagroecological conditions in the season, and mostly to the intensity andduration of negative temperatures during the wintering period. Cabbageseed production has proven to be profitable as the average profit perhectare is €2495.55.
T1  - Ekonomska opravdanost proizvodnje semena kupusa sortimenta Instituta za povrtarstvo
T1  - Economic justification of cabbage seed production varieties of the Institute for Vegetable Crops
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_636
ER  - 
@conference{
author = "Adžić, Slađan and Pavlović, Nenad and Girek, Zdenka and Rakić, Ivan and Živković, Ivana and Ugrinović, Milan and Đurić, Nenad",
year = "2022",
abstract = "Institut za povrtarstvo u Smederevskoj Palanci ostvaruje značajan deoprihoda od prodaje semena kupusa svojih priznatih sorti na domaćem iinostranom tržištu. Najprodavanija i najpopularnija sorta je Srpski melez -4, dok je novopriznata sorta Zahar SP sa povećanim sadržajem šećera,priznata na sotrnoj listi EU i tek se pozicionira na domaćem i inostranomtržištu. Radi izrade kalkulacije proizvodnje semena kupusa korišćen jepodatak prosečnog prinosa semena kupusa od 2010-2020. godine.Prosečan prinos semena kupusa po hektaru iznosio je 519,7 kg tokom 11posmatranih sezona. Prosečan koeficijent varijacije prinosa semenaiznosio je 0,54. Visok koefijcjent varijacije prinosa semena usovljen jeagroekološkim uslovima u sezoni a najviše intenzitetom i trajanjemnegativnih temperatura tokom perioda prezimljavanja. Proizvodnjasemena kupusa se pokazala rentabilnom jer se ostvaruje prosečna dobitpo hektaru u visini od 2495.55 €., Institute for Vegetable Crops from Smederevska Palanka generates asignificant part of its income from the sale of cabbage seeds of itsacknowledged varieties on the domestic and foreign markets. The bestsellingand most popular variety is the Srpski melez - 4, while the newlyacknowledged Zahar SP variety with increased sugar content, listed onthe EU variety list, is only just positioning itself on the domestic andforeign markets. In order to calculate the production of cabbage seeds, theaverage yield of cabbage seeds from 2010-2020 years was used. Theaverage yield of cabbage seeds per hectare was 519.7 kg during the 11observed seasons. The average coefficient of variation of seed yield was0.54. The high coefficient of variation of the seed yield is due to theagroecological conditions in the season, and mostly to the intensity andduration of negative temperatures during the wintering period. Cabbageseed production has proven to be profitable as the average profit perhectare is €2495.55.",
title = "Ekonomska opravdanost proizvodnje semena kupusa sortimenta Instituta za povrtarstvo, Economic justification of cabbage seed production varieties of the Institute for Vegetable Crops",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_636"
}
Adžić, S., Pavlović, N., Girek, Z., Rakić, I., Živković, I., Ugrinović, M.,& Đurić, N.. (2022). Ekonomska opravdanost proizvodnje semena kupusa sortimenta Instituta za povrtarstvo. .
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_636
Adžić S, Pavlović N, Girek Z, Rakić I, Živković I, Ugrinović M, Đurić N. Ekonomska opravdanost proizvodnje semena kupusa sortimenta Instituta za povrtarstvo. 2022;.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_636 .
Adžić, Slađan, Pavlović, Nenad, Girek, Zdenka, Rakić, Ivan, Živković, Ivana, Ugrinović, Milan, Đurić, Nenad, "Ekonomska opravdanost proizvodnje semena kupusa sortimenta Instituta za povrtarstvo" (2022),
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_636 .

Ekonomska opravdanost proizvodnje semena kupusa sortimenta Instituta za povrtarstvo

Adžić, Slađan; Pavlović, Nenad; Girek, Zdenka; Rakić, Ivan; Živković, Ivana; Ugrinović, Milan; Đurić, Nenad

(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2022)

TY  - CONF
AU  - Adžić, Slađan
AU  - Pavlović, Nenad
AU  - Girek, Zdenka
AU  - Rakić, Ivan
AU  - Živković, Ivana
AU  - Ugrinović, Milan
AU  - Đurić, Nenad
PY  - 2022
UR  - http://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/522
AB  - Institut za povrtarstvo u Smederevskoj Palanci ostvaruje značajan deo
prihoda od prodaje semena kupusa svojih priznatih sorti na domaćem i
inostranom tržištu. Najprodavanija i najpopularnija sorta je Srpski melez -
4, dok je novopriznata sorta Zahar SP sa povećanim sadržajem šećera,
priznata na sotrnoj listi EU i tek se pozicionira na domaćem i inostranom
tržištu. Radi izrade kalkulacije proizvodnje semena kupusa korišćen je
podatak prosečnog prinosa semena kupusa od 2010-2020. godine.
Prosečan prinos semena kupusa po hektaru iznosio je 519,7 kg tokom 11
posmatranih sezona. Prosečan koeficijent varijacije prinosa semena
iznosio je 0,54. Visok koefijcjent varijacije prinosa semena usovljen je
agroekološkim uslovima u sezoni a najviše intenzitetom i trajanjem
negativnih temperatura tokom perioda prezimljavanja. Proizvodnja
semena kupusa se pokazala rentabilnom jer se ostvaruje prosečna dobit
po hektaru u visini od 2495.55 €.
AB  - Institute for Vegetable Crops from Smederevska Palanka generates a
significant part of its income from the sale of cabbage seeds of its
acknowledged varieties on the domestic and foreign markets. The bestselling
and most popular variety is the Srpski melez - 4, while the newly
acknowledged Zahar SP variety with increased sugar content, listed on
the EU variety list, is only just positioning itself on the domestic and
foreign markets. In order to calculate the production of cabbage seeds, the
average yield of cabbage seeds from 2010-2020 years was used. The
average yield of cabbage seeds per hectare was 519.7 kg during the 11
observed seasons. The average coefficient of variation of seed yield was
0.54. The high coefficient of variation of the seed yield is due to the
agroecological conditions in the season, and mostly to the intensity and
duration of negative temperatures during the wintering period. Cabbage
seed production has proven to be profitable as the average profit per
hectare is €2495.55.
PB  - Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo
C3  - Zbornik radova : Nacionalni naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja, Smederevska Palanka 3. novembar
T1  - Ekonomska opravdanost proizvodnje semena kupusa sortimenta Instituta za povrtarstvo
T1  - Economic justification of cabbage seed production varieties of the Institute for Vegetable Crops
EP  - 149
SP  - 140
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_522
ER  - 
@conference{
author = "Adžić, Slađan and Pavlović, Nenad and Girek, Zdenka and Rakić, Ivan and Živković, Ivana and Ugrinović, Milan and Đurić, Nenad",
year = "2022",
abstract = "Institut za povrtarstvo u Smederevskoj Palanci ostvaruje značajan deo
prihoda od prodaje semena kupusa svojih priznatih sorti na domaćem i
inostranom tržištu. Najprodavanija i najpopularnija sorta je Srpski melez -
4, dok je novopriznata sorta Zahar SP sa povećanim sadržajem šećera,
priznata na sotrnoj listi EU i tek se pozicionira na domaćem i inostranom
tržištu. Radi izrade kalkulacije proizvodnje semena kupusa korišćen je
podatak prosečnog prinosa semena kupusa od 2010-2020. godine.
Prosečan prinos semena kupusa po hektaru iznosio je 519,7 kg tokom 11
posmatranih sezona. Prosečan koeficijent varijacije prinosa semena
iznosio je 0,54. Visok koefijcjent varijacije prinosa semena usovljen je
agroekološkim uslovima u sezoni a najviše intenzitetom i trajanjem
negativnih temperatura tokom perioda prezimljavanja. Proizvodnja
semena kupusa se pokazala rentabilnom jer se ostvaruje prosečna dobit
po hektaru u visini od 2495.55 €., Institute for Vegetable Crops from Smederevska Palanka generates a
significant part of its income from the sale of cabbage seeds of its
acknowledged varieties on the domestic and foreign markets. The bestselling
and most popular variety is the Srpski melez - 4, while the newly
acknowledged Zahar SP variety with increased sugar content, listed on
the EU variety list, is only just positioning itself on the domestic and
foreign markets. In order to calculate the production of cabbage seeds, the
average yield of cabbage seeds from 2010-2020 years was used. The
average yield of cabbage seeds per hectare was 519.7 kg during the 11
observed seasons. The average coefficient of variation of seed yield was
0.54. The high coefficient of variation of the seed yield is due to the
agroecological conditions in the season, and mostly to the intensity and
duration of negative temperatures during the wintering period. Cabbage
seed production has proven to be profitable as the average profit per
hectare is €2495.55.",
publisher = "Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo",
journal = "Zbornik radova : Nacionalni naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja, Smederevska Palanka 3. novembar",
title = "Ekonomska opravdanost proizvodnje semena kupusa sortimenta Instituta za povrtarstvo, Economic justification of cabbage seed production varieties of the Institute for Vegetable Crops",
pages = "149-140",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_522"
}
Adžić, S., Pavlović, N., Girek, Z., Rakić, I., Živković, I., Ugrinović, M.,& Đurić, N.. (2022). Ekonomska opravdanost proizvodnje semena kupusa sortimenta Instituta za povrtarstvo. in Zbornik radova : Nacionalni naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja, Smederevska Palanka 3. novembar
Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo., 140-149.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_522
Adžić S, Pavlović N, Girek Z, Rakić I, Živković I, Ugrinović M, Đurić N. Ekonomska opravdanost proizvodnje semena kupusa sortimenta Instituta za povrtarstvo. in Zbornik radova : Nacionalni naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja, Smederevska Palanka 3. novembar. 2022;:140-149.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_522 .
Adžić, Slađan, Pavlović, Nenad, Girek, Zdenka, Rakić, Ivan, Živković, Ivana, Ugrinović, Milan, Đurić, Nenad, "Ekonomska opravdanost proizvodnje semena kupusa sortimenta Instituta za povrtarstvo" in Zbornik radova : Nacionalni naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem Biotehnologija i savremeni pristup u gajenju i oplemenjivanju bilja, Smederevska Palanka 3. novembar (2022):140-149,
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_522 .