Stanimirović, Aleksandra

Link to this page

Authority KeyName Variants
82721680-4b56-4b56-8561-757315c36fbf
  • Stanimirović, Aleksandra (1)
Projects
No records found.

Author's Bibliography

Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije

Tupajić, Ivan; Đinović, Nebojša; Stanimirović, Aleksandra; Pavlović, Dragoljub; Pajičić, Jasmina; Zarubica, Katarina; Moravčević, Đorđe

(Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku, 2019)

TY  - CONF
AU  - Tupajić, Ivan
AU  - Đinović, Nebojša
AU  - Stanimirović, Aleksandra
AU  - Pavlović, Dragoljub
AU  - Pajičić, Jasmina
AU  - Zarubica, Katarina
AU  - Moravčević, Đorđe
PY  - 2019
UR  - http://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/826
AB  - Potrošačke navike, nameću i nove trendove u selekciji paprika. Sorte
paprika dugih, crvenih plodova, namenjenih preradi su veoma popularne u ovom delu
Evrope. U dvogodišnjem periodu ispitivane su četiri domaće sorte paprika slonovo uvo,
prizrenka, emina i slonova noga u tipu kanije (kapije). Značajno veću prosečnu masu
ploda kao i randman ploda u odnosu na vrednost drugih sorti imala je sorta slonova
noga (275,15 g). Debljina perikarpa se kretala od 4,30 (prizrenka) do 6,28 mm (slonovo
uvo). Kod sorti slonovo uvo i slonova noga zabeležene su najmanje i najveće vrednosti
za ukupno rastvorljivu suvu materiju (4,03 odnosno 5,77%), pri čemu se sorte nisu
značajno razlikovale. Ispitivani parametri nisu se značajno razlikovali po godinama.
Sorte slonovo uvo i slonova noga, se na osnovu analizairanih osobina mogu preporučiti
kao sorte sa najkvalitetnijim plodovima.
PB  - Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku
C3  - XXIV savetovanje i biotehnologiji 2019, Zbornik radova
T1  - Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije
EP  - 93
SP  - 89
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_826
ER  - 
@conference{
author = "Tupajić, Ivan and Đinović, Nebojša and Stanimirović, Aleksandra and Pavlović, Dragoljub and Pajičić, Jasmina and Zarubica, Katarina and Moravčević, Đorđe",
year = "2019",
abstract = "Potrošačke navike, nameću i nove trendove u selekciji paprika. Sorte
paprika dugih, crvenih plodova, namenjenih preradi su veoma popularne u ovom delu
Evrope. U dvogodišnjem periodu ispitivane su četiri domaće sorte paprika slonovo uvo,
prizrenka, emina i slonova noga u tipu kanije (kapije). Značajno veću prosečnu masu
ploda kao i randman ploda u odnosu na vrednost drugih sorti imala je sorta slonova
noga (275,15 g). Debljina perikarpa se kretala od 4,30 (prizrenka) do 6,28 mm (slonovo
uvo). Kod sorti slonovo uvo i slonova noga zabeležene su najmanje i najveće vrednosti
za ukupno rastvorljivu suvu materiju (4,03 odnosno 5,77%), pri čemu se sorte nisu
značajno razlikovale. Ispitivani parametri nisu se značajno razlikovali po godinama.
Sorte slonovo uvo i slonova noga, se na osnovu analizairanih osobina mogu preporučiti
kao sorte sa najkvalitetnijim plodovima.",
publisher = "Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku",
journal = "XXIV savetovanje i biotehnologiji 2019, Zbornik radova",
title = "Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije",
pages = "93-89",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_826"
}
Tupajić, I., Đinović, N., Stanimirović, A., Pavlović, D., Pajičić, J., Zarubica, K.,& Moravčević, Đ.. (2019). Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije. in XXIV savetovanje i biotehnologiji 2019, Zbornik radova
Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku., 89-93.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_826
Tupajić I, Đinović N, Stanimirović A, Pavlović D, Pajičić J, Zarubica K, Moravčević Đ. Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije. in XXIV savetovanje i biotehnologiji 2019, Zbornik radova. 2019;:89-93.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_826 .
Tupajić, Ivan, Đinović, Nebojša, Stanimirović, Aleksandra, Pavlović, Dragoljub, Pajičić, Jasmina, Zarubica, Katarina, Moravčević, Đorđe, "Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije" in XXIV savetovanje i biotehnologiji 2019, Zbornik radova (2019):89-93,
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_826 .