Приказ основних података о документу

Improving of the business environment in the vegetable sector

dc.creatorМићановић, Даница
dc.creatorЛукешевић, Милада
dc.creatorКнежевић, Десимир
dc.date.accessioned2021-12-09T08:07:19Z
dc.date.available2021-12-09T08:07:19Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.isbn978-86-89177-03-9
dc.identifier.urihttp://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/419
dc.description.abstractСрбија своју конкурентност на међународној сцени треба да гради кроз прихватање теоријских постулата макроекономије уз искуства успешних економија заснованих на знању, да подстиче истраживачке програме оријентисане на комерцијалну примену знања и технологија, да ради на јачању везе између научно - истраживачких институција и комерцијалног сектора, и примени научних достигнућа у привреди. Знање је један од ресурса који Србија има, али није у довољној мери препознат. Стога развој и имплементација научних достигнућа представља могућност Србије за подизање конкурентности српских компанија, производа и услуга у пољопривредно-прехрамбеном сектору, посебно у сектору повртарства.sr
dc.description.abstractSerbia should build its competitiveness on the international scene by accepting the theoretical postulates of macroeconomics with the experience of successful small economies based on knowledge, to encourage research programs focused on commercial application of knowledge and technologies, to work on strengthening the link between scientific research institutions and the commercial sector, and new scientific achievements in the economy. Knowledge is one of the resources that Serbia has, but it is not sufficiently recognized. Awareness of the importance of knowledge for the prosperity of society is at a very low level in all communities. Therefore, the development and implementation of scientific achievements represents an opportunity for Serbia to raise the competitiveness of Serbian companies, products and services in the agri-food sector, special in the vegetable sector.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherСмедеревска Паланка : Институт за повртарствоsr
dc.rightsopenAccesssr
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceБиотехнологија и савремени приступ у гајењу и оплемењивању биља, научно-стручни скуп са међународним учешћем, Зборник радова, Смедеревска Паланка, 15. децембарsr
dc.subjectпољопривредаsr
dc.subjectтрансфер знањаsr
dc.subjectпривредаsr
dc.subjectagriculturesr
dc.subjectknowledge transfersr
dc.subjectindustrysr
dc.titleУнапређење пословног амбијента у сектору повртарстваsr
dc.titleImproving of the business environment in the vegetable sectorsr
dc.typeconferenceObjectsr
dc.rights.licenseBYsr
dc.citation.epage59
dc.citation.spage49
dc.identifier.fulltexthttp://RIVeC.institut-palanka.rs/bitstream/id/1121/bitstream_1121.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_419
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу