Приказ основних података о документу

Challenges in tomato growing in organic production

dc.creatorЦвијановић, Војин
dc.creatorПетровић, Младен
dc.creatorМомировић, Небојша
dc.creatorТомић, Ведран
dc.creatorЉиљанић, Никола
dc.date.accessioned2021-12-09T08:37:30Z
dc.date.available2021-12-09T08:37:30Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.isbn978-86-89177-03-9
dc.identifier.urihttp://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/421
dc.description.abstractПовршине под прадајзом (Solanum lycopersicum L.) се значајно шире не само на светском нивоу, него и у Србији. Плод парадајза може да се користи у пуној или ботаничкој зрелости или зелен плод за кишељење, односно свеж и конзервиран. Такође, могу да се користе и суви плодови парадајза и у прехрамбеној индустрији.С обзиром на начин конзумирања и специфичност производње, све већи су захтеви за плодовима парадајза из органске производње. Површине под органском производњом парадајза се значајно повећавају у Србији. У односу на 2011. годину забележено је повећање површина од 136% у 2019. години. Због специфичности органске производње парадајза, могуће је користити различите врсте микоризних гљива.sr
dc.description.abstractAreas under tomatoes (Solanum licopersicum L.) are significantly expanding not only in the world, but also in Serbia. Tomato fruit can be used at full maturity or at botanical maturity or as green fruit for pickling, apropos fresh and canned. Also, dried tomatoes can be used in the food industry. Given the way of consumption and the specificity of production, there is an increasing need for tomato fruits from organic production.Areas under organic tomato production are significantly expanding in Serbia. Compared to 2011, there was an increase in area by 136% in 2019. Due to the specificity of organic production of tomatoes, it is possible to use different types of mycorrhizal fungi.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherСмедеревска Паланка : Институт за повртарствоsr
dc.rightsopenAccesssr
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceБиотехнологија и савремени приступ у гајењу и оплемењивању биља, научно-стручни скуп са међународним учешћем, Зборник радова, Смедеревска Паланка, 15. децембарsr
dc.subjectпарадајзsr
dc.subjectорганска производњаsr
dc.subjectмикоризне гљивеsr
dc.subjecttomatosr
dc.subjectorganic productionsr
dc.subjectmycorrhizal fungisr
dc.titleИзазови у гајењу парадајза у органској производњиsr
dc.titleChallenges in tomato growing in organic productionsr
dc.typeconferenceObjectsr
dc.rights.licenseBYsr
dc.citation.epage84
dc.citation.spage77
dc.identifier.fulltexthttp://RIVeC.institut-palanka.rs/bitstream/id/1123/bitstream_1123.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_421
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу