Приказ основних података о документу

dc.creatorKojić, Lazar
dc.date.accessioned2023-02-10T11:32:20Z
dc.date.available2023-02-10T11:32:20Z
dc.date.issued1968
dc.identifier.issn0002-1954
dc.identifier.issn1848-8900
dc.identifier.urihttp://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/622
dc.description.abstractU nas se grašak gaji za potrošnju u svežem stanju i za konzerviranje, dok se u fazi fiziološke zrelosti uglavnom koristi za seme. Međutim, značaj graška se dosta povećao razvojem konzervne industrije poslednjih godina s obzirom da predstavlja pogodnu sirovinu za industrijsku preradu, a uz to se odlikuje i visokom vrenošću. To je uslovilo da se u nas proširi broj stranih sorata graška od kojih neke u potpunosti a druge delimično, ne ispunjavaju potrebne uslove koje sorte treba da zadovolje sa stanovišta same tehnike gajenja graška za potrebe kkonzervne industrije i u pogledu organoleptičkih i hemijsko-tehnoloških svojstava. Zbog toga smo pristupili ispitivanju morfoloških, privrednih i biohemijskih svojstava većeg broja sorata graška koje su od interesa za konzervu industriju. U ovom radu objavljujemo jedan deo tih ispitivanja, dok će ostala istraživanja biti predmet posebnih saopštenja.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherHrvatsko agronomsko društvosr
dc.rightsopenAccesssr
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
dc.sourceAgronomski glasnik : Glasilo Hrvatskog agronomskog društvasr
dc.subjectgrašaksr
dc.subjectmorfološke karakteristikesr
dc.subjectindustrijska proizvodnjasr
dc.subjectsortesr
dc.titleRezultati sortnih ispitavanja sa graškomsr
dc.typearticlesr
dc.rights.licenseBY-NCsr
dc.citation.epage996
dc.citation.issue12
dc.citation.spage981
dc.citation.volume30
dc.identifier.fulltexthttp://RIVeC.institut-palanka.rs/bitstream/id/2046/bitstream_2046.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_622
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу