Претраживање
Приказ резултата 1-3 од 3
The incorporation gene of tomato fruit firmness (Lycopersicon esculentum Mill.) / Inkorporacija gena čvrstine ploda paradajza (Lycopersicon esculentum Mill.)
(Društvo selekcionara i semenara Republike Srbije, Beograd, 2009)
Tomato fruit firmness is a polygenetic trait and depends on firmness components pericarp thickness, firmness of epidermis and firmness of flash. The accumulation of favourable traits ratio for each component (towards the ...
Fiziološki mehanizmi regulacije produktivnosti paradajza (Lycopersicon esculentum L.) u uslovima stresa suše / The physiological mechanisms of tomato (Lycopersicon esculentum L.) productivity regulation in drought stress conditions
(Beograd : Univerzitet u Beogradu Poljoprivredni fakultet, 2008)
Istraživanja ove doktorske disertacije su obavljena u tri eksperimentalna sistema: u fitotronu na hibridima Sunpak F1 i Astona F1, u stakleniku na hibridu Sunpak F1 i u plasteniku na hibridima Abellus F1, Cedrico F1 i Amati ...
Uticaj delimičnog sušenja korenova na rastenje i fotosintezu paradajza (Lycopersicon esculentum L.) / The effect of partial root drying on growth and photosynthesis on tomato (Lycopersicon esculentum L.)
(Beograd : Univerzitet u Beogradu Poljoprivredni fakultet, 2002)
Efekat delimičnog sušenja korenova (DSK) na biljke paradajza (Lycopersicon esculentum L.) je bio predmet istraživanja u ovoj magistarskoj tezi. Biljke paradajza su gajene u komercijalnom supstratu sa korenovim sistemom ...