Pretraživanje
Prikaz rezultata 1-10 od 11
Stabilnost prinosa zrna linija pšenice Centra za strna žita Kragujevac / Grain yield stability of wheat lines of the Center for small grains Kragujevac
(Univerzitet u Kragujevcu Agronomski fakultet u Čačku, 2021)
U radu je analizirana stabilnost prinosa 14 genotipova ozime hlebne
pšenice. Eksperimentalni deo ogleda izveden je tokom 2013/2014. godine na tri
lokaliteta (Kragujevac, Kruševac i Sombor). Analiza varijanse AMMI modelom ...
Efekat kalemljenja na zdravstveno stanje, prinos i kvalitet lubenice / Effect of grafting on health condition, yield and quality of watermelon
(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2022)
Hibrid lubenice (Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum and Nakai) Top
Gun F1 je kalemljen na komercijalne hibridne podloge Emphasis F1
(Lagenaria tip), Strong Tosa F1 ( interspecies tip: C. maxima x C.
moschata), i na ...
Korelacija sadržaja bioaktivnih komponenata i vrste ekstrakata u listu crvenog kupusa / Correlation of the contents of bioactive components and types of extracts in red cabbage
(Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku, 2020)
Biljke su generalno dobri izvori vitamina C. Njegova količina u hrani
biljnog porekla zavisi najviše od vrste biljke, zemljišta, klime u kojoj su biljke rasle,
dužine vremenskog perioda od branja do upotrebe i uslova ...
Analiza prinosa i kvaliteta zrna ozimih sorti pšenice / Analysis of yield and grain quality of winter wheat varieties
(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2022)
U radu je analizirana stabilnost prinosa zrna i sedimentacije proteina 10
genotipova ozime pšenice, primenom AMMI modela. Eksperimentalni deo
ogleda je izveden tokom 2019/2020. godine na dva lokaliteta: Centar za
strna ...
Uticaj primene različitih mikrobioloških preparata na masu 1000 zrna i prinos pasulja / Influence of the application of different microbiological preparations on the weight of 1000 grains and the yield of beans
(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2022)
Primena različitih mikrobioloških preparata sve više je prisutna u
poljoprivrednoj proizvodnji, jer utiču na stabilniju proizvodnju i zaštitu
životne sredine. U radu je analiziran uticaj mikrobioloških preparata i ...
Prinos paprike u zavisnosti od primene vodenih ekstrakata / Pepper yield depending on the aplication of aqueous extracts
(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2022)
Eksperimentalni ogled sa paprikom bio je postavljen u plasteniku
tokom 2021. godine sa sledećim tretmanima: vodeni ekstrakti od korena
maslačka, kore banane i preparata Nutri Fos-K koji su primenjeni
folijarno. U razvoju ...
Genetic potential of winter triticale as a healthy safe food / Genetski potencijal ozimog tritikalea kao zdravstveno bezbedne forme
(Novi Sad Ekološki pokret, 2020)
The objectives of this study were to investigate: (1) the effects of cultivar, environment, and
their interactions on the grain yield, test weight and 1000 kernel weight of winter triticale, and
(2) the correlations ...
Efekat kalemljenja na zdravstveno stanje, prinos i kvalitet lubenice / Effect of grafting on health condition, yield and quality of watermelon
(2022)
Hibrid lubenice (Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum and Nakai) TopGun F1 je kalemljen na komercijalne hibridne podloge Emphasis F1(Lagenaria tip), Strong Tosa F1 ( interspecies tip: C. maxima x C.moschata), i na jednostavnu ...
Uticaj vremena osnovne obrade i folijarne prihrane na prinos soje / The effect of primary tillage time and foliar fertilization on soybean yield
(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2022)
Visoki prinosi i stabilna proizvodnja soje pod direktnim su uticajem
količine i rasporeda padavina, dostupnosti hraniva biljkama i
pravovremenosti primene agrotehničkih mera. Cilj ovih istraživanja je
ispitivanje uticaja ...
Uticaj inokulacije semena NS nitraginom na prinos soje / Effects of inoculation seed with NS nitragin in soy yield
(Čačak : Univerzitet u Kragujevcu - Agronomski fakultet, 2022)
Soja je leguminoza sposobna da usvaja elementarni azot iz vazduha zahvaljujući simbiozi sa kvržičnim bakterijama. Inokulacija semena soje visokoefektivnim bakterijama povećava usvajanje azota i pozitivno deluje na ostvareni ...