Zarubica, Katarina

Link to this page

Authority KeyName Variants
8079c13e-221c-457a-908e-c8bdcbd5a423
  • Zarubica, Katarina (2)
Projects
No records found.

Author's Bibliography

Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije

Tupajić, Ivan; Đinović, Nebojša; Stanimirović, Aleksandra; Pavlović, Dragoljub; Pajičić, Jasmina; Zarubica, Katarina; Moravčević, Đorđe

(Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku, 2019)

TY  - CONF
AU  - Tupajić, Ivan
AU  - Đinović, Nebojša
AU  - Stanimirović, Aleksandra
AU  - Pavlović, Dragoljub
AU  - Pajičić, Jasmina
AU  - Zarubica, Katarina
AU  - Moravčević, Đorđe
PY  - 2019
UR  - http://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/826
AB  - Potrošačke navike, nameću i nove trendove u selekciji paprika. Sorte
paprika dugih, crvenih plodova, namenjenih preradi su veoma popularne u ovom delu
Evrope. U dvogodišnjem periodu ispitivane su četiri domaće sorte paprika slonovo uvo,
prizrenka, emina i slonova noga u tipu kanije (kapije). Značajno veću prosečnu masu
ploda kao i randman ploda u odnosu na vrednost drugih sorti imala je sorta slonova
noga (275,15 g). Debljina perikarpa se kretala od 4,30 (prizrenka) do 6,28 mm (slonovo
uvo). Kod sorti slonovo uvo i slonova noga zabeležene su najmanje i najveće vrednosti
za ukupno rastvorljivu suvu materiju (4,03 odnosno 5,77%), pri čemu se sorte nisu
značajno razlikovale. Ispitivani parametri nisu se značajno razlikovali po godinama.
Sorte slonovo uvo i slonova noga, se na osnovu analizairanih osobina mogu preporučiti
kao sorte sa najkvalitetnijim plodovima.
PB  - Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku
C3  - XXIV savetovanje i biotehnologiji 2019, Zbornik radova
T1  - Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije
EP  - 93
SP  - 89
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_826
ER  - 
@conference{
author = "Tupajić, Ivan and Đinović, Nebojša and Stanimirović, Aleksandra and Pavlović, Dragoljub and Pajičić, Jasmina and Zarubica, Katarina and Moravčević, Đorđe",
year = "2019",
abstract = "Potrošačke navike, nameću i nove trendove u selekciji paprika. Sorte
paprika dugih, crvenih plodova, namenjenih preradi su veoma popularne u ovom delu
Evrope. U dvogodišnjem periodu ispitivane su četiri domaće sorte paprika slonovo uvo,
prizrenka, emina i slonova noga u tipu kanije (kapije). Značajno veću prosečnu masu
ploda kao i randman ploda u odnosu na vrednost drugih sorti imala je sorta slonova
noga (275,15 g). Debljina perikarpa se kretala od 4,30 (prizrenka) do 6,28 mm (slonovo
uvo). Kod sorti slonovo uvo i slonova noga zabeležene su najmanje i najveće vrednosti
za ukupno rastvorljivu suvu materiju (4,03 odnosno 5,77%), pri čemu se sorte nisu
značajno razlikovale. Ispitivani parametri nisu se značajno razlikovali po godinama.
Sorte slonovo uvo i slonova noga, se na osnovu analizairanih osobina mogu preporučiti
kao sorte sa najkvalitetnijim plodovima.",
publisher = "Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku",
journal = "XXIV savetovanje i biotehnologiji 2019, Zbornik radova",
title = "Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije",
pages = "93-89",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_826"
}
Tupajić, I., Đinović, N., Stanimirović, A., Pavlović, D., Pajičić, J., Zarubica, K.,& Moravčević, Đ.. (2019). Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije. in XXIV savetovanje i biotehnologiji 2019, Zbornik radova
Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku., 89-93.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_826
Tupajić I, Đinović N, Stanimirović A, Pavlović D, Pajičić J, Zarubica K, Moravčević Đ. Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije. in XXIV savetovanje i biotehnologiji 2019, Zbornik radova. 2019;:89-93.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_826 .
Tupajić, Ivan, Đinović, Nebojša, Stanimirović, Aleksandra, Pavlović, Dragoljub, Pajičić, Jasmina, Zarubica, Katarina, Moravčević, Đorđe, "Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije" in XXIV savetovanje i biotehnologiji 2019, Zbornik radova (2019):89-93,
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_826 .

Rezultati ispitivanja sorti krompira namenjenih za preradu i čips

Zarubica, Katarina; Đinović, Nebojša; Tupajić, Ivan; Broćić, Zoran; Dolijanović, Željko; Moravčević, Đorđe

(Padinska Skela: Institut PKB Ageoekonomik, 2019)

TY  - JOUR
AU  - Zarubica, Katarina
AU  - Đinović, Nebojša
AU  - Tupajić, Ivan
AU  - Broćić, Zoran
AU  - Dolijanović, Željko
AU  - Moravčević, Đorđe
PY  - 2019
UR  - http://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/825
AB  - U radu su prikazani rezultati četiri različite sorte krompira
namenjenih za preradu u čips: Saturna, Madison, Lady Claire i Kiebitz, dobijeni
tokom dvogodišnjih ispitivanja u agroekološkim uslovima lokaliteta Sombor i
Odžaci kod Trstenika. Analizirani su prinos, dužina vegetacionog perioda, broj
krtola po biljci, prosečna masa krtole i udeo pojedinih frakcija. Godine su se
razlikovale po temperaturama i sumama padavina u periodu april-septembar, a
sorte su različito reagovale na promenjene klimatske uslove. Dužina vegetacionog
perioda kod svih sorti bila je veća u Somboru u obe godine u odnosu na Odžake.
Sorta Kiebitz se odlikuje najkraćim (u proseku 104 dana) a sorta Saturna najdužim
vegetacionim periodom (110 dana). Najveći prosečan prinos imala je sorta Lady
Claire (42775 kg/ha), a najmanji Kiebitz (37693 kg/ha). Saturna je imala najveći
broj krtola (14,7), a najmanju prosečnu masu krtole (74,3g), dok je najmanji broj
krtola imala sorta Kiebitz (10,4), a najveću masu krtola imala je sorta Madison
(101,0g). Sorta Saturna se ističe i nepovoljnim udelom frakcija poželjnih za
preradu u čips.
PB  - Padinska Skela: Institut PKB Ageoekonomik
T2  - XXXIII Savetovanje agronoma, veterinara, tehnologa i agroekonomista 2019 Zbornik naučnih radova
T1  - Rezultati ispitivanja sorti krompira namenjenih za preradu i čips
EP  - 208
IS  - 1-2
SP  - 201
VL  - 25
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_825
ER  - 
@article{
author = "Zarubica, Katarina and Đinović, Nebojša and Tupajić, Ivan and Broćić, Zoran and Dolijanović, Željko and Moravčević, Đorđe",
year = "2019",
abstract = "U radu su prikazani rezultati četiri različite sorte krompira
namenjenih za preradu u čips: Saturna, Madison, Lady Claire i Kiebitz, dobijeni
tokom dvogodišnjih ispitivanja u agroekološkim uslovima lokaliteta Sombor i
Odžaci kod Trstenika. Analizirani su prinos, dužina vegetacionog perioda, broj
krtola po biljci, prosečna masa krtole i udeo pojedinih frakcija. Godine su se
razlikovale po temperaturama i sumama padavina u periodu april-septembar, a
sorte su različito reagovale na promenjene klimatske uslove. Dužina vegetacionog
perioda kod svih sorti bila je veća u Somboru u obe godine u odnosu na Odžake.
Sorta Kiebitz se odlikuje najkraćim (u proseku 104 dana) a sorta Saturna najdužim
vegetacionim periodom (110 dana). Najveći prosečan prinos imala je sorta Lady
Claire (42775 kg/ha), a najmanji Kiebitz (37693 kg/ha). Saturna je imala najveći
broj krtola (14,7), a najmanju prosečnu masu krtole (74,3g), dok je najmanji broj
krtola imala sorta Kiebitz (10,4), a najveću masu krtola imala je sorta Madison
(101,0g). Sorta Saturna se ističe i nepovoljnim udelom frakcija poželjnih za
preradu u čips.",
publisher = "Padinska Skela: Institut PKB Ageoekonomik",
journal = "XXXIII Savetovanje agronoma, veterinara, tehnologa i agroekonomista 2019 Zbornik naučnih radova",
title = "Rezultati ispitivanja sorti krompira namenjenih za preradu i čips",
pages = "208-201",
number = "1-2",
volume = "25",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_825"
}
Zarubica, K., Đinović, N., Tupajić, I., Broćić, Z., Dolijanović, Ž.,& Moravčević, Đ.. (2019). Rezultati ispitivanja sorti krompira namenjenih za preradu i čips. in XXXIII Savetovanje agronoma, veterinara, tehnologa i agroekonomista 2019 Zbornik naučnih radova
Padinska Skela: Institut PKB Ageoekonomik., 25(1-2), 201-208.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_825
Zarubica K, Đinović N, Tupajić I, Broćić Z, Dolijanović Ž, Moravčević Đ. Rezultati ispitivanja sorti krompira namenjenih za preradu i čips. in XXXIII Savetovanje agronoma, veterinara, tehnologa i agroekonomista 2019 Zbornik naučnih radova. 2019;25(1-2):201-208.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_825 .
Zarubica, Katarina, Đinović, Nebojša, Tupajić, Ivan, Broćić, Zoran, Dolijanović, Željko, Moravčević, Đorđe, "Rezultati ispitivanja sorti krompira namenjenih za preradu i čips" in XXXIII Savetovanje agronoma, veterinara, tehnologa i agroekonomista 2019 Zbornik naučnih radova, 25, no. 1-2 (2019):201-208,
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_825 .