Tupajić, Ivan

Link to this page

Authority KeyName Variants
orcid::0009-0007-7601-3018
  • Tupajić, Ivan (3)
Projects
No records found.

Author's Bibliography

Nešina F1 : Hibrid paprike realizovan na tržištu

Đinović, Ivo; Đinović, Nebojša; Tupajić, Ivan

(2023)

TY  - GEN
AU  - Đinović, Ivo
AU  - Đinović, Nebojša
AU  - Tupajić, Ivan
PY  - 2023
UR  - http://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/894
AB  - Ovaj hibrid paprike u tipu kapije se može gajiti u zaštićenom prostoru, u špaliru ili na otvorenom polju. U dve-tri berbe daje desetak mladih zelenih ili zrelih crvenih plodova sa pretežno dve komore. Viseći plodovi su mesnati, slatki, ukusni, prosečne mase od oko 150 g, dužine 13-15 cm i širine 7-8 cm. Zbog kratkih internodija biljke su otporne na poleganje.
AB  - This hybrid pepper of elongated type can be grown in a sheltered area, in a trellis or in the open field. In two or three harvests, it produces ten young green or ripe red fruits with mostly two chambers. Hanging fruits are fleshy, sweet, tasty, average weight of about 150 g, length 13-15 cm and width 7-8 cm. Due to the short internodes, the plants are resistant to lodging.
T1  - Nešina F1 : Hibrid paprike realizovan na tržištu
ER  - 
@misc{
author = "Đinović, Ivo and Đinović, Nebojša and Tupajić, Ivan",
year = "2023",
abstract = "Ovaj hibrid paprike u tipu kapije se može gajiti u zaštićenom prostoru, u špaliru ili na otvorenom polju. U dve-tri berbe daje desetak mladih zelenih ili zrelih crvenih plodova sa pretežno dve komore. Viseći plodovi su mesnati, slatki, ukusni, prosečne mase od oko 150 g, dužine 13-15 cm i širine 7-8 cm. Zbog kratkih internodija biljke su otporne na poleganje., This hybrid pepper of elongated type can be grown in a sheltered area, in a trellis or in the open field. In two or three harvests, it produces ten young green or ripe red fruits with mostly two chambers. Hanging fruits are fleshy, sweet, tasty, average weight of about 150 g, length 13-15 cm and width 7-8 cm. Due to the short internodes, the plants are resistant to lodging.",
title = "Nešina F1 : Hibrid paprike realizovan na tržištu"
}
Đinović, I., Đinović, N.,& Tupajić, I.. (2023). Nešina F1 : Hibrid paprike realizovan na tržištu. .
Đinović I, Đinović N, Tupajić I. Nešina F1 : Hibrid paprike realizovan na tržištu. 2023;..
Đinović, Ivo, Đinović, Nebojša, Tupajić, Ivan, "Nešina F1 : Hibrid paprike realizovan na tržištu" (2023).

Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije

Tupajić, Ivan; Đinović, Nebojša; Stanimirović, Aleksandra; Pavlović, Dragoljub; Pajičić, Jasmina; Zarubica, Katarina; Moravčević, Đorđe

(Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku, 2019)

TY  - CONF
AU  - Tupajić, Ivan
AU  - Đinović, Nebojša
AU  - Stanimirović, Aleksandra
AU  - Pavlović, Dragoljub
AU  - Pajičić, Jasmina
AU  - Zarubica, Katarina
AU  - Moravčević, Đorđe
PY  - 2019
UR  - http://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/826
AB  - Potrošačke navike, nameću i nove trendove u selekciji paprika. Sorte
paprika dugih, crvenih plodova, namenjenih preradi su veoma popularne u ovom delu
Evrope. U dvogodišnjem periodu ispitivane su četiri domaće sorte paprika slonovo uvo,
prizrenka, emina i slonova noga u tipu kanije (kapije). Značajno veću prosečnu masu
ploda kao i randman ploda u odnosu na vrednost drugih sorti imala je sorta slonova
noga (275,15 g). Debljina perikarpa se kretala od 4,30 (prizrenka) do 6,28 mm (slonovo
uvo). Kod sorti slonovo uvo i slonova noga zabeležene su najmanje i najveće vrednosti
za ukupno rastvorljivu suvu materiju (4,03 odnosno 5,77%), pri čemu se sorte nisu
značajno razlikovale. Ispitivani parametri nisu se značajno razlikovali po godinama.
Sorte slonovo uvo i slonova noga, se na osnovu analizairanih osobina mogu preporučiti
kao sorte sa najkvalitetnijim plodovima.
PB  - Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku
C3  - XXIV savetovanje i biotehnologiji 2019, Zbornik radova
T1  - Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije
EP  - 93
SP  - 89
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_826
ER  - 
@conference{
author = "Tupajić, Ivan and Đinović, Nebojša and Stanimirović, Aleksandra and Pavlović, Dragoljub and Pajičić, Jasmina and Zarubica, Katarina and Moravčević, Đorđe",
year = "2019",
abstract = "Potrošačke navike, nameću i nove trendove u selekciji paprika. Sorte
paprika dugih, crvenih plodova, namenjenih preradi su veoma popularne u ovom delu
Evrope. U dvogodišnjem periodu ispitivane su četiri domaće sorte paprika slonovo uvo,
prizrenka, emina i slonova noga u tipu kanije (kapije). Značajno veću prosečnu masu
ploda kao i randman ploda u odnosu na vrednost drugih sorti imala je sorta slonova
noga (275,15 g). Debljina perikarpa se kretala od 4,30 (prizrenka) do 6,28 mm (slonovo
uvo). Kod sorti slonovo uvo i slonova noga zabeležene su najmanje i najveće vrednosti
za ukupno rastvorljivu suvu materiju (4,03 odnosno 5,77%), pri čemu se sorte nisu
značajno razlikovale. Ispitivani parametri nisu se značajno razlikovali po godinama.
Sorte slonovo uvo i slonova noga, se na osnovu analizairanih osobina mogu preporučiti
kao sorte sa najkvalitetnijim plodovima.",
publisher = "Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku",
journal = "XXIV savetovanje i biotehnologiji 2019, Zbornik radova",
title = "Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije",
pages = "93-89",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_826"
}
Tupajić, I., Đinović, N., Stanimirović, A., Pavlović, D., Pajičić, J., Zarubica, K.,& Moravčević, Đ.. (2019). Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije. in XXIV savetovanje i biotehnologiji 2019, Zbornik radova
Čačak : Univerzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačku., 89-93.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_826
Tupajić I, Đinović N, Stanimirović A, Pavlović D, Pajičić J, Zarubica K, Moravčević Đ. Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije. in XXIV savetovanje i biotehnologiji 2019, Zbornik radova. 2019;:89-93.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_826 .
Tupajić, Ivan, Đinović, Nebojša, Stanimirović, Aleksandra, Pavlović, Dragoljub, Pajičić, Jasmina, Zarubica, Katarina, Moravčević, Đorđe, "Uticaj genotipa i godine na kvalitet plodova sorti paprike u tipu kanije" in XXIV savetovanje i biotehnologiji 2019, Zbornik radova (2019):89-93,
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_826 .

Rezultati ispitivanja sorti krompira namenjenih za preradu i čips

Zarubica, Katarina; Đinović, Nebojša; Tupajić, Ivan; Broćić, Zoran; Dolijanović, Željko; Moravčević, Đorđe

(Padinska Skela: Institut PKB Ageoekonomik, 2019)

TY  - JOUR
AU  - Zarubica, Katarina
AU  - Đinović, Nebojša
AU  - Tupajić, Ivan
AU  - Broćić, Zoran
AU  - Dolijanović, Željko
AU  - Moravčević, Đorđe
PY  - 2019
UR  - http://RIVeC.institut-palanka.rs/handle/123456789/825
AB  - U radu su prikazani rezultati četiri različite sorte krompira
namenjenih za preradu u čips: Saturna, Madison, Lady Claire i Kiebitz, dobijeni
tokom dvogodišnjih ispitivanja u agroekološkim uslovima lokaliteta Sombor i
Odžaci kod Trstenika. Analizirani su prinos, dužina vegetacionog perioda, broj
krtola po biljci, prosečna masa krtole i udeo pojedinih frakcija. Godine su se
razlikovale po temperaturama i sumama padavina u periodu april-septembar, a
sorte su različito reagovale na promenjene klimatske uslove. Dužina vegetacionog
perioda kod svih sorti bila je veća u Somboru u obe godine u odnosu na Odžake.
Sorta Kiebitz se odlikuje najkraćim (u proseku 104 dana) a sorta Saturna najdužim
vegetacionim periodom (110 dana). Najveći prosečan prinos imala je sorta Lady
Claire (42775 kg/ha), a najmanji Kiebitz (37693 kg/ha). Saturna je imala najveći
broj krtola (14,7), a najmanju prosečnu masu krtole (74,3g), dok je najmanji broj
krtola imala sorta Kiebitz (10,4), a najveću masu krtola imala je sorta Madison
(101,0g). Sorta Saturna se ističe i nepovoljnim udelom frakcija poželjnih za
preradu u čips.
PB  - Padinska Skela: Institut PKB Ageoekonomik
T2  - XXXIII Savetovanje agronoma, veterinara, tehnologa i agroekonomista 2019 Zbornik naučnih radova
T1  - Rezultati ispitivanja sorti krompira namenjenih za preradu i čips
EP  - 208
IS  - 1-2
SP  - 201
VL  - 25
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_825
ER  - 
@article{
author = "Zarubica, Katarina and Đinović, Nebojša and Tupajić, Ivan and Broćić, Zoran and Dolijanović, Željko and Moravčević, Đorđe",
year = "2019",
abstract = "U radu su prikazani rezultati četiri različite sorte krompira
namenjenih za preradu u čips: Saturna, Madison, Lady Claire i Kiebitz, dobijeni
tokom dvogodišnjih ispitivanja u agroekološkim uslovima lokaliteta Sombor i
Odžaci kod Trstenika. Analizirani su prinos, dužina vegetacionog perioda, broj
krtola po biljci, prosečna masa krtole i udeo pojedinih frakcija. Godine su se
razlikovale po temperaturama i sumama padavina u periodu april-septembar, a
sorte su različito reagovale na promenjene klimatske uslove. Dužina vegetacionog
perioda kod svih sorti bila je veća u Somboru u obe godine u odnosu na Odžake.
Sorta Kiebitz se odlikuje najkraćim (u proseku 104 dana) a sorta Saturna najdužim
vegetacionim periodom (110 dana). Najveći prosečan prinos imala je sorta Lady
Claire (42775 kg/ha), a najmanji Kiebitz (37693 kg/ha). Saturna je imala najveći
broj krtola (14,7), a najmanju prosečnu masu krtole (74,3g), dok je najmanji broj
krtola imala sorta Kiebitz (10,4), a najveću masu krtola imala je sorta Madison
(101,0g). Sorta Saturna se ističe i nepovoljnim udelom frakcija poželjnih za
preradu u čips.",
publisher = "Padinska Skela: Institut PKB Ageoekonomik",
journal = "XXXIII Savetovanje agronoma, veterinara, tehnologa i agroekonomista 2019 Zbornik naučnih radova",
title = "Rezultati ispitivanja sorti krompira namenjenih za preradu i čips",
pages = "208-201",
number = "1-2",
volume = "25",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_825"
}
Zarubica, K., Đinović, N., Tupajić, I., Broćić, Z., Dolijanović, Ž.,& Moravčević, Đ.. (2019). Rezultati ispitivanja sorti krompira namenjenih za preradu i čips. in XXXIII Savetovanje agronoma, veterinara, tehnologa i agroekonomista 2019 Zbornik naučnih radova
Padinska Skela: Institut PKB Ageoekonomik., 25(1-2), 201-208.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_825
Zarubica K, Đinović N, Tupajić I, Broćić Z, Dolijanović Ž, Moravčević Đ. Rezultati ispitivanja sorti krompira namenjenih za preradu i čips. in XXXIII Savetovanje agronoma, veterinara, tehnologa i agroekonomista 2019 Zbornik naučnih radova. 2019;25(1-2):201-208.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_825 .
Zarubica, Katarina, Đinović, Nebojša, Tupajić, Ivan, Broćić, Zoran, Dolijanović, Željko, Moravčević, Đorđe, "Rezultati ispitivanja sorti krompira namenjenih za preradu i čips" in XXXIII Savetovanje agronoma, veterinara, tehnologa i agroekonomista 2019 Zbornik naučnih radova, 25, no. 1-2 (2019):201-208,
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_rivec_825 .