Radovi istraživača 1 / Researcher's papers 1: Recent submissions
Now showing items 41-60 of 443
-
Primena molekularnih tehnika reafirmiše mutaciono oplemenjivanje povrća / Application of molecular techniques reaffirms mutation breeding of vegetables
(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2023) -
Karakterizacija KG linija pšenice po morfološkim osobinama / Characterization of KG-line of wheat by morphological characteristics
(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2023) -
Procena genetičkog diverziteta germplazme plavog patlidžana korišćenjem RAPD markera / Assessment of eggplant germplasm genetic diversity using RAPD markers
(Beograd : Društvo genetičara Srbije, 2023) -
Evaluation of wheat genotypes for salinity tolerance under real saline conditions: In situ / Procena tolerantnosti genotipova pšenice na salinitet u realnim uslovima saliniteta – in situ
(Beograd : Društvo selekcionara i semenara Republike Srbije, 2023) -
Potencijal Bacillus velezensis soja p64 poreklom sa semena paprike u suzbijanju Xanthomonas euvesicatoria
(Beograd : Društvo za zaštitu bilja Srbije, 2023) -
Uloga Instituta za povrtarstvo Smederevska Palanka u primeni nauke u poljoprivredi / The role of the Institute for Vegetable Crops Smederevska Palanka for the science application in agriculture
(Kragujevac : Centar za strna žita i razvoj sela, 2023) -
Cabbage (Brassica oleracea var. capitata L.) grown under the conditions of the life cycle of winter oilseed rape (Brassica napus L.) in order to achieve a stable seed yield
(Univerzitet u Kragujevcu Agronomski fakultet u Čačku, 2023) -
Analiza stabilnosti mase ploda kod linija dinje AMMI i BLUP metodom / Analysis of fruit mass stability in melon lines by AMMI and BLUP methods
(Kragujevac : Centar za strna žita i razvoj sela, 2023) -
Protein Content and Amino Acid Composition in Seed of Bread Wheat (Triticum aestivum L.) / Sadržaj proteina i sastav aminokiselina u semenu hlebne pšenice (Triticum aestivum L.)
(Beograd : Društvo genetičara Srbija, 2023) -
Značaj gajenja leguminoza u biljnoj proizvodnji / The importance of cultivation of legumes in plant production
(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2023) -
Effect of pulsed electromagnetic field on yield of grain, yield of protein and oil of soybean.
(Czech Academy of Agricultural Sciences, 2023) -
Uticaj lokaliteta na parametere kvaliteta semena paprike (Capsicum annuum L.) / Influence of location on quality parameters of pepper seeds (Capsicum annuum L.)
(Beograd : Društvo genetičara Srbije, 2023) -
Evaluacija novokolekcionisanih linija i populacija kao osnova selekcije pasulja u Institutu za povrtarstvo Smederevska Palanka / Evaluation of newly collected lines and populations as the basis of common bean selection in the Institute for Vegetable Crops, Smederevska Palanka
(Beograd : Društvo genetičara Srbije, 2023) -
Potencijal za prinos različitih genotipova pšenice gajenih na ritskoj crnici / Yield potential of different wheat genotypes grown on humogley soil
(Kragujevac : Centar za strna žita i razvoj sela, 2023) -
Differences in the relationship of the most important traits of bread wheat depending on the different agro-ecological conditions / uzavisnost najvažnijih osobina hlebne pšenice u različitim agroekološkim uslovima
(Niš : Univerzitet u NIšu, Prirodno-matematički fakultet, Departman za biologiju, 2023) -
Uzajamni odnos đubrenja i vremena osnovne obrade na prinos i kvalitet zrna soje
(Novi Sad : Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet Novi Sad, 2023) -
Međuzavisnost produktivnih osobina pšenice i njihov uticaj na kvalitet / Interdependence of productive characteristics of wheat and their influence
(Kragujevac : Centar za strna žita i razvoj sela, 2023) -
Organic soybean cultivation with a sustainable system
(Beograd : Institut za ekonomiku poljoprovrede, 2023) -
Ceroplastes rusci (L.) (Hemiptera: Coccidae), a new soft scale species in Serbia
(Banja Luka : Univerzitet u Banjoj Luci, Poljoprivredni fakultet, 2023)