Pretraživanje
Prikaz rezultata 1-4 od 4
Determination of antioxidative and enzymatic activity in green and red lettuce cultivars affected by microbiological fertilisers and seasons
(Al-Maqam : College of Agriculture and Veterinary Medicine, 2021)
Lettuce is a worldwide grown leafy vegetable rich in phytochemicals which are essential in human diet. The aim of this study was to examine the effect of genotype, microbiological fertilisers and season on the rosette fresh ...
Uticaj mikrobioloških đubriva na prinos različitih genotipova salate / Effect of microbiological fertilizers on yield of different lettuce genotypes
(Београд : Мегатренд универзитет Београд, Факултет за биофарминг Бачка Топола, 2018)
Салата (Lactuca sativa L.) је једногодишња биљка из фамилије Asteraceae која припада групи лиснатог поврћа. Циљ истраживања био је да се утврди утицај микробиолошких ђубрива на принос различитих генотипова салате. Изведени ...
Uticaj mikrobioloških đubriva i sezone na sadržaj vitamina C u listovima salate / The effect of microbiological fertilizers and season on the vitamin C content in lettuce leaves
(Београд : Мегатренд универзитет, Факултет за биофарминг, 2019)
Салата је једногодишња врста која припада групи лиснатог поврћа, богата минералима, антиоксидантима, витаминима. Циљ истраживања био је да се утврди утицај генотипа, микробиолошких ђубрива и сезоне на садржај витамина Ц у ...
Influence of cultivar, microbiological fertilizers and growing seasons on nitrate content in lettuce
(Istočno Sarajevo : Poljoprivredni fakultet, 2019)
Lettuce belongs to a group of leafy vegetable crops with special importance in human
nutrition. Along with healthy compounds lettuce can accumulate nitrate in leaves. The
purpose of this study was to examine the effects ...