Претраживање
Приказ резултата 1-6 од 6
Изазови у гајењу парадајза у органској производњи / Challenges in tomato growing in organic production
(Смедеревска Паланка : Институт за повртарство, 2021)
Површине под прадајзом (Solanum lycopersicum L.) се значајно
шире не само на светском нивоу, него и у Србији. Плод парадајза
може да се користи у пуној или ботаничкој зрелости или зелен плод
за кишељење, односно свеж и ...
Утицај јаке суше на квалитет плодова парадајза са рaзличитим садржajем АБА / The impact of severe drought on the quality of tomato fruits with different content of ABA
(Смедеревска Паланка : Институт за повртарство, 2021)
Сушa утичe нa рaстeњe и биoхeмиjскe кaрaктeристикe плoдoвa
пaрaдajзa, кojи зaвисe oд гeнoтипa, фaзe рaзвoja и интeнзитeтa
стрeсa. У циљу aнaлизe eфeкaтa jaкoг стрeсa сушe и улoгe
aбсцисинскe кисeлинe у рeaкциjaмa биљaкa, ...
Prisustvo i značaj štetočina paradajza u Smederevskoj Palanci / Presence and importance of tomato pests in Smederevska Palanka
(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2022)
Proučavanja štetnih vrsta insekata na paradajzu (Solanum
lycopersicum L.), na oglednim i proizvodnim parcelama Instituta za
povrtarstvo u Smederevskoj Palanci, obavljena su korišćenjem
standardnih entomoloških metoda i ...
Biohemijska karakterizacija listova paradajza u uslovima vodnog deficita / Biochemical characterization of tomato leaves in conditions of water deficit
(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2022)
Cilj ovog istraživanja je bio da se ispita uticaj vodnog deficita na
sadržaj prolina i hlorofila, lipidnu peroksidaciju i na vegetativni rast
biljaka u listovima dve linije paradajza (M7 i R83). Biljke paradajza su
gajene ...
Prisustvo i značaj štetočina paradajza u Smederevskoj Palanci / Presence and importance of tomato pests in Smederevska Palanka
(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2022)
Proučavanja štetnih vrsta insekata na paradajzu (Solanumlycopersicum L.), na oglednim i proizvodnim parcelama Instituta zapovrtarstvo u Smederevskoj Palanci, obavljena su korišćenjemstandardnih entomoloških metoda i pribora. ...
Varijabilnost kvalitativnih parametara u zavisnosti od boje ploda paradajza / Variability of qualitative parameters depending on tomato fruit color
(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2023)
Cilj ovog istraživanja bio je da se uradi procena kvaliteta plodova paradajza različitih boja. Za analizu je odabrano sedam genotipova
paradajza (svetložuti, tamnožuti, narandžasti, žuto-zeleni, crveno-zeleni, crveno-žuti ...