Претраживање
Приказ резултата 1-2 од 2
ЛПК-10 нова сорта паприке (Capsicum annuum L.) Института за повртарство
(Смедеревска Паланка : Институт за повртарство, 2021)
Подручје гајења, различити начини производње (традиционални
или савремени начин) и конзумирање (у свежем или прерађеном
стању), чине паприку једном од најважнијих повртарских култура. У
Србији постоји много сорти паприке, ...
Morfološke karakteristike perspektivnih linija paprike Instituta za povrtarstvo / Morphological characteristics of perspective lines of pepper of the Institute for Vegetable Crops
(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 2022)
Velika divergentost genotipova u okviru gajene vrste Capsicum
annuum L. omogućava neiscrpni proces selekcije u kreiranju novih
hibrida, sorti i linija. U Srbiji postoji mnogo sorti paprike stvorenih za
različite namene, ...