Претраживање
Приказ резултата 1-2 од 2
ЛПК-10 нова сорта паприке (Capsicum annuum L.) Института за повртарство
(Смедеревска Паланка : Институт за повртарство, 2021)
Подручје гајења, различити начини производње (традиционални
или савремени начин) и конзумирање (у свежем или прерађеном
стању), чине паприку једном од најважнијих повртарских култура. У
Србији постоји много сорти паприке, ...
Морфолошке и хемијске анализе локалних популација беле роткве (Raphanus sativus L.) / Morphological and chemical analysis of local populations of the white radish (Raphanus sativus L.)
(Смедеревска Паланка : Институт за повртарство, 2021)
Бела ротква (Raphanus sativus L.) припада фамилији Cruciferae, по
својим прехрамбеним и лековитим својствима спада у ред
највреднијих повртарских култура. Бела ротква је често гајено
поврће на окућницама тако да се може ...