Претраживање
Приказ резултата 1-3 од 3
Antimikrobna aktivnost etanolnih ekstrakata paradajza i paprike / Antimicrobial activity of tomato and pepper ethanol extracts
(Univerzitet u Nišu - Tehnološki fakultet, Leskovac, 2011)
Plodovi paradajza (Lycopersicon esculentum Mill.) i paprike (Capsicum annum L.) ne samo da imaju hranljivu i dijetetsku ulogu već imaju široki profilaktički značaj u organizmu. Antimikrobna aktivnost etanolnih ekstrakata ...
Promena sadržaja likopina i beta karotina u plodovina paradajza (Lycopersicon esculentum Mill.) u zavisnosti od mineralne ishrane / The change of lycopene and beta carotene content in tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) fruits depending on mineral nutrition
(Čačak : Agronomski fakultet, 2011)
Za ispitivanje likopinske i beta karotinske produkcije u zavisnosti od ishrane
mineralnim makrohranivima, korišćen je industrijski paradajz cv. Marko F1. Biljke su
gajene na supstratu koji se sastojao od komposta (75%) ...
The analysis of specific combining ability and heterosis in tomato / Analiza posebnih kombinacionih sposobnosti i heterozisa paradajza
(Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara, Beograd, 2011)
Based on the obtained results it can be concluded that the analysis of variance showed highly significant differences between genotypes for all traits except a pericarp thickness, which is the proof that the divergent ...