Pretraživanje
Prikaz rezultata 1-7 od 7
La pourriture du collet de la tomate provoquée par Phytophtora SP. / Root neck decay of tomatoes caused by Phytophtora SP
(Paris : Institut National de la Recherche Agronomique, 1969)
La pourriture du collet et de la partie inférieure du plant de tomate est une maladie qui survient fréquemment dans les serres et dans les champs en Serbie. Elle est causée par le champignon parasite Phytophthoras sp. Ce ...
Sortiment i selekcija pasulja (Phaseolus vulgaris L., Savi)
(Hrvatsko agronomsko društvo, 1970)
S gledišta savremene selekcije i genetike, sorta predstavlja skupinu jedne vrste, koja se odlikuje određenim morfološkim, fiziološkim i poljoprivrednim osobinama. Ustvari, sortu čini zbir genotipova prilagodenih uslovima ...
Rezultati sortnih ispitavanja sa graškom
(Hrvatsko agronomsko društvo, 1968)
U nas se grašak gaji za potrošnju u svežem stanju i za konzerviranje, dok se u fazi fiziološke zrelosti uglavnom koristi za seme.
Međutim, značaj graška se dosta povećao razvojem konzervne industrije poslednjih godina s ...
Neki rezultati proučavanja uvenuća paprike u Srbiji / Some Results of the Research in Pepper Wilting in Serbia
(Novi Sad : Univerzitet u Novom Sadu, Poljoprivredni fakultet, 1966)
Uvenuće paprike se poslednjih godina javlja kao veoma rasprostranjena i štetna bolest. Često a bolest obuhvati 50-100% biljaka, u zavisnosti od mesta i načina gajenja. Obolela biljka vene, osuši se i ne stvara plodove. U ...
Прилог упознавању хромозомске основе повртарстких биљака код нас / Prilog upoznavanju hromozomske osnove povrtarstkih biljaka kod nas
(Београд : Министарство пољопривреде и шумарства ФНР Југославије, 1947)
По питању проучавања хромозомске основе поврћа у нашој земљи, може се извести следећи закључак: 1) Анализирано поврће има исти број хромозома као поврће које су проучавали познати цитолози и истраживачи, упркос чињеници ...
Citogenetički efekat etilmetansulfonata u paprike / Cytologic Effect of Ethyl Methanesulfonate in Pepper
(Beograd : Ministarstvo poljoprivrede i šumarstvaBeograd : Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Jugoslavije, 1971)
Osušeno seme paprike je tretirano 1%, 2% i 3% rastvorom etil metan sulfonatom (EMS) u trajanju od 6, 8 i 12 sati, na temperaturi od 20°C i pH podešenom na 7.
Podaci o klijavosti i preživljavanju ukazali su na prilično ...
Otpornost paprike (Capsicum SP.) prema Verticillium Albo-Atrum Reinke et Berth : I reakcija nekij populacija paprike na infekciju / Resistance of peppers (Capsicum SP.) to Verticillium Albo-Atrum Reinke et Berth : I reaction of some pepper populations to infection
(Smederevska Palanka : Institut za povrtarstvo, 1970)
Na osnovu indeksa zakržljalosti biljaka uzetih iz različitih populacija paprike, zaraženih Verticillium albo-atrum (izolat „V—P“), mogu se doneti sledeći glavni zaključci:
1. Populacije paprike (Capsicum annuum) poreklom ...